Welcome: użytkowniku
logo
Zostań reporteremDodaj miejsce

Other recommended places

Kuźnia Smaku
Kuźnia SmakuWarszawa
Bliss Garden
Bliss GardenWarszawa
CLUB Stereo
CLUB StereoWarszawa
Pino
PinoWarszawa
Coffee Heaven
Coffee HeavenWarszawa

Restauracja AleGloria



Miejscowość:  Warszawa, ul. Plac Trzech Krzyży 3

Numer telefonu:  +48 (22) 584 70 80

Strona www:  http://www.alegloria.wartobyc.pl

Adres e-mail:  alegloria@alegloria.pl

Administrator Miejsca: $





Wyznacz trasę do obiektu z:
(podaj miejscowość i ulicę)

Potrawy z grilla Sala dla niepalących Sala dla palących Klimatyzacja Udogodnienia dla dzieci Dostęp do Internetu Ogródek Udogodnienia dla niepełnosprawnych Możliwość płacenia kartą

Podstawowe informacje o Miejscu

W samym sercu stolicy zakwitły drzewa truskawkowe i przyleciały białe gęsi. W piwnicach Domu Dochodowego przy Placu Trzech Krzyży, Magda Gessler - znana kreatorka smaków i wnętrz - otworzyła nową restaurację „AleGloria”. To miejsce ukazuje polską kuchnię w nowym wymiarze. Przepisy polskiej kuchni dworskiej, połączone z mniej lub bardziej znanymi tradycyjnymi potrawami, ukazują nowy wizerunek naszej sztuki kulinarnej.

„AleGloria” to coś więcej niż restauracja. To zaproszenie na spotkanie z polską sztuką oraz polską kuchnią - tę misterną, inteligentną, czerpiącą z tradycji, a jednocześnie serwowaną we współczesnej aranżacji.

”AleGloria” to taka ambasada polskiej sztuki w nowoczesnej wersji. Sztuki, która współgra ze światem, potrafi zaistnieć we współczesnej Europie - podkreśla Magda Gessler.
To „polski fusion” kulinarny. Jeśli barszcz, to na syropie z malin i z buraków w occie balsamicznym. Jeśli pomidorowa, to z koprem i ogórkiem małosolnym. Faworki? Owszem, ale… z karpia na koglu-moglu. To będzie również „polski fusion” widoczny w wystroju wnętrza. Kurpiowskie wycinanki zdobiące… nowoczesną windę. Poroża jeleni z… gałęzi i koralików od lalek. Wielkanocne palmy u wejścia przez cały rok. Góralskie parzenice oraz koronkowe obrusy.


Godziny otwarcia

Zapraszamy codziennie w godzinach 11.00 - 23.00.


Podstawowe menu

Masłem i pieprzem sikające kijowskie kotlety na konfiturze z jabłek smażonych z puree ziemniaczanym z oliwą truflową, liście sałaty skrapiane słodką śmietaną i szczypiorkiem - 58,-
Comber jagniędzy "na baczność" panierowany w pistacjach podane z gratin ziemniaczanym - 104,-
Piersi kacze na różowo w sosie różanym z kluskami śląskimi i sałatką z truskawek na ostro - 66,-
Sznycel wiedeński od brzega do brzega z cytryną, młode ziemniaki ze szczypiorem w maśle klarowanym - 72,
Połówka Kaczki po polsku, faszerowana kwaśnymi jabłkami z modrą kapustą - 68,-
Dorsz a la Sinatra z ziemniakami po piekarsku - 70,-

Galeria zdjęć Miejsca

Oceny

Ocena ogólna: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen)

Jedzenie: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen) Obsługa: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen)
Wystrój: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen) Ceny: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen)
Atmosfera: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen) Lokalizacja: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen)

Kalendarz wydarzeń

Brak nadchodzących wydarzeń.

Galeria zdjęć bywalców

Nie dodano jeszcze żadnych zdjęć do tego Miejsca. Możesz dodać pierwszy:

Galeria filmów bywalców

Nie dodano jeszcze żadnych filmów do tego lokalu. Możesz dodać pierwszy:

Ostatnie wątki forum


Brak tematów na tym forum.

Ostatnio dołączyli

   
Nikt jeszcze nie dołączył do tego Miejsca.