Welcome: użytkowniku
logo
Zostań reporteremDodaj miejsce

Other recommended places

Zajazd Napoleoński
Zajazd NapoleońskiWarszawa
OPERA CLUB
OPERA CLUBWarszawa
CUKIERNIA A.Cieślikowski
CUKIERNIA A.CieślikowskiWarszawa
Cafe Club
Cafe ClubWarszawa
QUATTRO CANTI
QUATTRO CANTIWarszawa

Restauracja AleGloria



Miejscowość:  Warszawa, ul. Plac Trzech Krzyży 3

Numer telefonu:  +48 (22) 584 70 80

Strona www:  http://www.alegloria.wartobyc.pl

Adres e-mail:  alegloria@alegloria.pl

Administrator Miejsca: $





Wyznacz trasę do obiektu z:
(podaj miejscowość i ulicę)

Potrawy z grilla Sala dla niepalących Sala dla palących Klimatyzacja Udogodnienia dla dzieci Dostęp do Internetu Ogródek Udogodnienia dla niepełnosprawnych Możliwość płacenia kartą

Podstawowe informacje o Miejscu

W samym sercu stolicy zakwitły drzewa truskawkowe i przyleciały białe gęsi. W piwnicach Domu Dochodowego przy Placu Trzech Krzyży, Magda Gessler - znana kreatorka smaków i wnętrz - otworzyła nową restaurację „AleGloria”. To miejsce ukazuje polską kuchnię w nowym wymiarze. Przepisy polskiej kuchni dworskiej, połączone z mniej lub bardziej znanymi tradycyjnymi potrawami, ukazują nowy wizerunek naszej sztuki kulinarnej.

„AleGloria” to coś więcej niż restauracja. To zaproszenie na spotkanie z polską sztuką oraz polską kuchnią - tę misterną, inteligentną, czerpiącą z tradycji, a jednocześnie serwowaną we współczesnej aranżacji.

”AleGloria” to taka ambasada polskiej sztuki w nowoczesnej wersji. Sztuki, która współgra ze światem, potrafi zaistnieć we współczesnej Europie - podkreśla Magda Gessler.
To „polski fusion” kulinarny. Jeśli barszcz, to na syropie z malin i z buraków w occie balsamicznym. Jeśli pomidorowa, to z koprem i ogórkiem małosolnym. Faworki? Owszem, ale… z karpia na koglu-moglu. To będzie również „polski fusion” widoczny w wystroju wnętrza. Kurpiowskie wycinanki zdobiące… nowoczesną windę. Poroża jeleni z… gałęzi i koralików od lalek. Wielkanocne palmy u wejścia przez cały rok. Góralskie parzenice oraz koronkowe obrusy.


Godziny otwarcia

Zapraszamy codziennie w godzinach 11.00 - 23.00.


Podstawowe menu

Masłem i pieprzem sikające kijowskie kotlety na konfiturze z jabłek smażonych z puree ziemniaczanym z oliwą truflową, liście sałaty skrapiane słodką śmietaną i szczypiorkiem - 58,-
Comber jagniędzy "na baczność" panierowany w pistacjach podane z gratin ziemniaczanym - 104,-
Piersi kacze na różowo w sosie różanym z kluskami śląskimi i sałatką z truskawek na ostro - 66,-
Sznycel wiedeński od brzega do brzega z cytryną, młode ziemniaki ze szczypiorem w maśle klarowanym - 72,
Połówka Kaczki po polsku, faszerowana kwaśnymi jabłkami z modrą kapustą - 68,-
Dorsz a la Sinatra z ziemniakami po piekarsku - 70,-

Galeria zdjęć Miejsca

Oceny

Ocena ogólna: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen)

Jedzenie: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen) Obsługa: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen)
Wystrój: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen) Ceny: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen)
Atmosfera: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen) Lokalizacja: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen)

Kalendarz wydarzeń

Brak nadchodzących wydarzeń.

Galeria zdjęć bywalców

Nie dodano jeszcze żadnych zdjęć do tego Miejsca. Możesz dodać pierwszy:

Galeria filmów bywalców

Nie dodano jeszcze żadnych filmów do tego lokalu. Możesz dodać pierwszy:

Ostatnie wątki forum


Brak tematów na tym forum.

Ostatnio dołączyli

   
Nikt jeszcze nie dołączył do tego Miejsca.